Aanstaande zondag 23 september wordt de nieuwe speelzone in het Philipsbos te Grobbendonk officieel geopend

Philipsbos
In januari 2010 kocht Kempens Landschap het Philipsbos aan, een bosgebied van circa 43ha in de gemeente Grobbendonk. Co-voorzitter Peter Bellens: “Dankzij deze aankoop werd het schaarse openbaar bos in de regio in één klap aanzienlijk vergroot. Om het toekomstig beheer uit te stippelen, werd het studiebureau Grontmij aangesteld voor de opmaak van een Uitgebreid Bosbeheerplan. Belangrijk is dat dankzij dit plan zowel natuur als zachte recreatie maximale kansen zullen krijgen in het bos.”
 
Speelzone
Vanuit de gemeente Grobbendonk kwam de vraag om een speelzone in het bos in te richten. Om dit te realiseren werd er in het voorjaar 2012 samengewerkt met de KHK uit Geel. Een groep studenten nam in het kader van hun eindwerk het ontwerp én de uitwerking op terrein voor hun rekening. Het resultaat is een avontuurlijke en natuurlijk ingerichte speelzone!

Opening op 23 september
Vzw Kempens Landschap en het Gemeentebestuur van Grobbendonk hebben het genoegen u uit te nodigen voor de opening van de nieuwe speelzone in het Philipsbos te Grobbendonk in aanwezigheid van gedeputeerde Peter Bellens, covoorzitter Kempens Landschap vzw.
 
De geïnteresseerden worden uitgenodigd om de benen te komen strekken tijdens een wandeling waarbij het toekomstig beheer van het bos kort wordt toegelicht. Kinderen kunnen op avontuur in het bos via een fotozoektocht, maar kunnen het ook rustiger aandoen tijdens de kindervertellingen. And last but not least zijn alle kinderen uiteraard van harte welkom om zich te komen uitleven in het nieuwe speelbos!!